La celebració de Sant Jordi del proper 23 de juliol s’“haurà d’anul·lar amb molta probabilitat”, segons ha afirmat Meritxell Budó, consellera de la Presidència. La cancel·lació de la diada és una dels danys col·laterals previsibles de les restriccions que s’han anunciat aquest divendres per fer front als brots de coronavirus de Barcelona i municipis de l’àrea metropolitana. Unes mesures que, sobretot, pretenen evitar la concentració de persones per reduir contagis.

Parlar amb el sector

Des de la Generalitat s’ha afirmat que encara s’ha de parlar i valorar amb el sector del llibre, que ha estat organitzant la celebració del nou Sant Jordi al passeig de Gràcia després que es cancel·lés la diada de l’abril per la crisi de la covid-19. També la consellera de Salut, Alba Vergés, es va pronunciar aquest dijous sobre la probable cancel·lació d’aquesta cita alternativa i la necessitat de consensuar-ho amb el sector implicat.

Degoteig de cancel·lacions per part del sector

En els darrers dies, tant llibreries com editorials independents s’han mostrat desfavorables a la celebració del Sant Jordi de finals de juliol. L’argument esgrimit per la majoria és el sentit de la responsabilitat davant d’un virus “que encara no ha marxat”. Les llibreries barcelonines partidàries de cancel·lar el nou Sant Jordi proposen obrir els establiments en l’horari habitual i vendre llibres al públic respectant totes les mesures de prevenció contra la covid-19.