La crisi provocada pels rebrots de coronavirus ha provocat que la Generalitat implementi noves mesures de contingència, entre les que hi ha el tancament de locals d’oci i la restricció d’activitats culturals. Tot i això, el Govern, de moment, està a favor de continuar celebrant el Grec Festival a Barcelona, que ha esgotat entrades per la majoria dels seus espectacles. Tot i això, la portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha recordat que aquesta mesura caldrà valorar-la en el marc del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Un festival amb mesures de precaució

Els arguments que Meritxell Budó ha exposat per mantenir les activitats del Grec Festival tenen a veure amb les mesures que la cita teatral d’estiu de Barcelona ja va implementar per frenar el coronavirus. Budó ha recordat que el Grec Festival porta un registre de l’aforament de cada espectacle i que s’han implantat protocols per mantenir les distàncies entre el públic.

“És un festival amb les distàncies molt ben establertes i amb un registre de les persones que hi van. Hi ha un pla de contingència aprovat que estableix de quina manera s’ha de celebrar.”

 

El Grec Festival enguany ja havia retallat la seva programació, centrant-la en la producció local per ajustar-la a la situació de la pandèmia. El certamen que dirigeix Francesc Casadesús es troba ara mateix en l’equador d’aquesta edició, que acabarà el 31 de juliol. En els propers dies, té previst espectacles en centres com el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure o La Pedrera.