Vida Festival 2020 coronavirus

El Vida Festival ha ofert al seu públic la possibilitat de decidir, amb una enquesta, traslladar l’edició d’enguany al mes de setembre. Així ho va explicar Dani Poveda, director del festival, en un vídeo en directe a Instagram. La proposta neix després de dos mesos de treball i després de parlar tant amb l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú com amb les associacions de la zona, la Generalitat i el Ministeri, i segueix la lògica participativa que ha volgut tenir sempre el festival. Des del dimarts 26 i fins el dijous 28 de maig, qualsevol comprador d’una entrada de les últimes sis edicions, sempre que s’hagués registrat al seu web, ha pogut participar en l’enquesta. En qualsevol cas, ha assegurat Dani Poveda, serà possible reemborsar els diners de l’entrada.

Enquesta Vida Festival

El Vida Festival plantejava els següents interrogants a l’enquesta de participació:

  • Entendries que el festival prengués les següents accions de prevenció: braçalets amb tecnologia “cashless”, gots no reutilitzables (biodegradables), missatges de conscienciació i, en definitiva, totes les mesures possibles per gaudir del festival amb normalitat seguint les recomanacions sanitàries?
  • T’agradaria que el festival se celebrés els dies 10, 11 i 12 de setembre, seguint sempre les indicacions de les autoritats sanitàries competents?
  • Veuries amb bons ulls que, davant la crisi cultural a l’estat, el festival pogués substituir alguns noms internacionals (en el supòsit de que aquests es veiessin impedits d’assistir al festival) per grups del país i així donar suport a l’escena nacional, sempre seguint la nostra línia editorial?

Un cop tancada l’enquesta, el Vida Festival ha rebut 4.237 respostes i ha anunciat que a setmana que ve publicarà els resultats i la decisió final.

Tres opcions sobre la taula

La proposta de l’enquesta de l’organització del Vida Festival 2020 es realitza en el marc de les tres opcions que ara mateix tenen sobre la taula, i que el mateix Dani Poveda va detallar per Instagram:

  • Realitzar el festival al juliol, com estava previst: el festival se celebraria tal com està previst, però sense les bandes internacionals que ja han anunciat que cancel·len gira. El mateix Dani Poveda ha reconegut que l’opció és molt poc probable, per l’evolució de la pandèmia.
  • Traslladar el festival al setembre: el Vida Festival se celebraria del 10 al 12 de setembre, amb un cartell similar a l’actual. Els grans noms internacionals que no poguessin venir serien substituïts per caps de cartells nacionals i grups emergents. Les reserves d’allotjament realitzades a través del web del festival es mantindrien per a aquelles dates. Tot això, sempre que al setembre s’hagués acabat ja la fase 3 de la desescalada de la pandèmia. Aquesta és la opció que es debat a l’enquesta.
  •  Traslladar el festival al juliol de 2021: el festival se celebraria el primer cap de setmana de juliol, com sempre, i s’intentaria repetir el cartell d’enguany en la mesura del possible. Els diners de les reserves dels allotjaments fetes a través del seu web es retornaran, però es farà una opció de reserva per al 2021
    A més, Dani Poveda ha anunciat que el Vida Festival s’ha adherit al real decret de força major, de tal manera que facilitaran el canvi d’unes dates per unes altres en el cas dels hotels que no hagin estat reservats al web del festival.

 Com era el cartell del Vida Festival 2020?

La setena edició del Vida Festival 2020 comptava amb una seixantena de bandes, entre nacionals i internacionals. Entre els noms que la integraven hi havia els d’Angel Olsen, Belle and Sebastian, Cut Copy, Nils Frahm, Parcels, Manel, Enric Montefusco, María José Llergo, Ferran Palau, The New Raemon amb Paula Bonet o Ladilla Russa. El festival intentarà mantenir el cartell amb la majoria de noms, i ha adquirit el compromís de reprogramar en noves dates a aquells artistes que no puguin assistir-hi.

Vida Festival 2020 enquesta