La crisi sanitària del coronavirus està deixant imatges i situacions insòlites. Aquest dimecres ha començat la Festa Major de la Dreta de l’Eixample i ho ha fet de manera atípica: amb un pregó virtual i des d’un escenari diferent, el CAP Roger de Flor. La veïna i metgessa d’atenció primària Sílvia Zamora ha estat l’encarregada de pronunciar el discurs inaugural. La comissió de festes l’ha escollit com a homenatge als sanitaris que estan treballant en primera línia.

En l’acte hi han participat els presidents de les associacions de veïns i de comerciants i també el regidor del districte, Jordi Martí, que ha dedicat les primeres paraules del seu discurs a les víctimes de la covid-19.

Programa virtual per a una festa major durant la pandèmia

La comissió de festes ha elaborat un programa amb una trentena d’activitats virtuals, sis de les quals estan dedicades a l’escriptora barcelonina Dolors Monserdà, considerada una de les primeres feministes catalanes. Assegura que des del primer moment van voler respectar el calendari d’aquesta festivitat i que “les festes seran fabuloses i molt visuals”, ha assegurat Xavi Llobet, president de l’associació CorEixample. Totes les activitats es podran seguir a través del perfil que aquesta associació, CorEixample, té a Instgram i també les xarxes socials de les entitats i serveis del barri, fent servir les etiquetes #FiraModernistaBCN2020 i #FMDretaEixample2020.