Les entitats i xarxes veïnals que s’han organitzat per repartir menjar als barris encara treballen a ple rendiment. Preveuen que la crisi que ha portat el coronavirus es “magnificarà” a Barcelona i valoren de manera positiva però prudent els ajuts que l’Ajuntament ha anunciat: donarà mig milió d’euros a aquests col·lectius per la feina feta durant i després de la pandèmia.

Ernest Morera, membre de la cooperativa del Gimnàs Social Sant Pau, afirma que com més eines hi hagi a l’hora de fer la tasca social, millor tasca faran les entitats. “Entenem que [els ajuts] neixen d’una anàlisi que fins ara no es volia fer. A Barcelona hi ha molta gent que s’aixeca i no sap si podrà menjar… i gran part del dia el dedica a buscar aliments”, lamenta. Al Sant Pau reben 150 persones cada dia per dutxar-se, canviar-se i endur-se un àpat.

A la xarxa d’aliments del Poble-sec encara compten 500 persones que, per setmana, necessiten aliments. “La crisi es magnificarà i no som conscients del moment que ve“, assegura Itxaso, membre del col·lectiu. Sobre els ajuts del consistori, creu que “ja era hora que es posessin les piles”.