La valenciana Paula Bonet fa més d’una dècada que trasllada emocions, sentiments i inquietuds a un full de paper. Formada a la Politècnica de València, a Xile, Nova York i Urbino, es va fer popular quan els seus treballs amb aquarel·les van començar a inundar cartells, portades de llibres, cobertes de discos i anuncis de certàmens i festivals. Bonet ha dibuixat François Truffaut, ha il·lustrat el feminisme més assedegat i ha reflexionat en clau d’aquarel·la sobre l’avortament espontani. I el 2017, just quan el projecte musical de The New Raemon feia 10 anys, el cantautor i la pintora van sumar esforços i maduresa creativa amb ‘Quema la memoria’, un cançoner dibuixat que ara traslladen als escenaris de La Villarroel. Per tot això avui rebem la Paula a l”Àrtic’, on tenim bona memòria i, sovint, pensem en ella.

 

“Tenia molta necessitat de tornar al temps lent de la pintura”

Una abraçada en el moment just

Quan Ramon Rodríguez i Paula Bonet van quedar per dinar, i el cantautor li va proposar d’il·lustrar el seu cançoner, la pintora valenciana no tenia ni idea del que suposaria aquest treball. Amb el llibre ‘La sed’ tot just publicat, Paula Bonet estava exhausta i acabava de viure un avortament, amb tot el que suposa una experiència així d’horrible. Però a mesura que anava dibuixant, es va adonar que la vintena d’il·lustracions que tenia previstes es convertien en més de 140 pàgines, i que les cançons de Rodríguez esdevenien una abraçada emocional per sobreviure al moment que estava vivint. Una abraçada que ha fet d’aquesta associació entre música i pintura una relació d’amistat estreta i càlida.

“Per a mi la il·lustració és la immediatesa i la pintura és la reflexió. Això també ho fem a l’espectacle.”

‘Quema la memoria’, a La Villarroel

Paula Bonet i Ramon Rodríguez han portat ara a La Villarroel ‘Quema la memoria’. Mentre el cantautor The New Raemon interpreta les seves cançons a l’escena, Bonet pinta i el seu treball es projecta sobre una pantalla. La tasca de la pintora i la del músic dialoguen sobre l’escenari, en un tot que permet improvisacions, incidents, imperfeccions i inspiracions que fan que el resultat sigui un espectacle viu i en mutació constant. Un capítol més en l’amistat entre Paula Bonet i Ramon Rodríguez.

Quema la memoria