avlo-ave-baix-cost

(ACN/redacció) El ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, ha descartat posar en marxa ara el servei de tren d’alta velocitat de baix cost, l’Avlo, perquè en el context de la pandèmia del coronavirus les distàncies de seguretat necessàries per evitar el contagi de la infecció farien que el tren no es pogués omplir prou per fer-lo rendible.

Ábalos ho ha dit en una compareixença al Senat, dos mesos i mig després que ja es decidís ajornar l’inici del servei per la pandèmia. A finals de febrer el president de Renfe, Isaías Táboas, ja va advertir que el tren havia d’anar ple de cap a cap per fer-lo rendible, com a justificació del fet que el plantejament inicial no preveia aturades a moltes estacions.

Primers bitllets, venuts al gener

Els primers bitllets per viatjar en l’AVE de baix cost es van vendre ja al gener amb promocions especials de llançament com ara viatges Barcelona-Madrid a només cinc euros, unes ofertes que es van esgotar les primeres hores i van obligar la companyia a ampliar l’acció de promoció. Els bitllets (16.000 en total) eren per viatjar entre el 6 d’abril i el 31 d’agost.

Aquest dimecres, el ministre, José Luis Ábalos, també ha anunciat que les obres d’ampliació dels aeroports del Prat i de Barajas es podrien endarrerir “més enllà del 2022” a causa del coronavirus.