És el primer gran museu públic barceloní que obre portes després del tancament forçat pel coronavirus. El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) s’ha avançat a la reobertura conjunta que s’havia anunciat en un principi per als grans centres d’art públics de la ciutat i, des d’aquest dimecres, ja acull visitants. Ara bé, ho fa amb un terç de l’aforament i totes les mesures de seguretat.

Per a qui vulgui entrar al MACBA, l’ús de mascareta és obligatòria. També s’han intensificat els protocols de neteja amb dispensadors de gel higienitzant per tot l’equipament, s’ha organitzat la circulació dels visitants perquè no es puguin creuar, s’han habilitat pantalles de metacrilat als mostradors d’atenció als visitants i també s’han instal·lat catifes de desinfecció a l’entrada del museu. “L’important era obrir al més aviat possible”, ha explicat el director de l’equipament, Ferran Barenblit, que ha afegit que “hem treballat molt perquè la visita al MACBA sigui tan intensa com sempre i ara també tan segura com és necessari, i el fet és que s’han pres totes les mesures que calien perquè la visita al museu es pugui continuar fent tal com es feia el dia que el vam tancar”.

Crida als visitants locals amb entrades a meitat de preu

Els visitants podran veure el mateix que just abans de tancar: la mostra “Un segle breu”, que forma part de la col·lecció del MACBA, i també l’exposició “Takis”, dedicada a l’artista grec (pioner en la creació de formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so), que s’ha prorrogat. Per a aquest curs també hi havia prevista la mostra temporal “Acció, una història provisional dels anys 90”, que s’ha endarrerit i es podria inaugurar, si és possible, al juliol.

Per facilitar l’accés a l’equipament, el museu ofereix l’entrada general a meitat de preu. De fet, el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, considera que en el context actual, en què no hi ha turisme internacional, és un bon moment perquè els barcelonins s’acostin als museus com ara el MACBA. Apunta que l’ocasió ofereix unes condicions de visita “excepcionals” perquè hi ha menys visitants del que és habitual.