Fa unes setmanes, el festival Cruïlla va anunciar, mitjançant un comunicat, que seria molt difícil celebrar l’edició d’estiu aquest any i que estaven esperant que el govern decretés la cancel·lació dels grans esdeveniments per causa de força major. Finalment, avui el festival Cruïlla confirma oficialment que es posposa al 2021 l’onzena edició, que hauria d’haver-se celebrat al Parc del Fòrum del 2 al 4 de juliol del 2020. Finalment, tindrà lloc entre els dies 8 i 10 de juliol de 2021. L’organització ha explicat que la seva intenció és incorporar el màxim d’artistes del cartell d’aquest any a l’edició de 2021, però encara no ha anunciat cap nom.

Entrades ja adquirides

Totes les entrades del Cruïlla 2020 seran vàlides per a l’edició del 2021. A finals d’aquest mes, els compradors i compradores rebran un correu electrònic que inclourà les opcions disponibles per a aquells que no puguin assistir a la propera edició.

Cruïlla XXS

Com que no volen que la música s’aturi aquest estiu, l’organització ha anunciat la creació d’un festival de ciutat durant el juliol de 2020. El Cruïlla XXS se celebrarà a diferents espais a l’aire lliure de Barcelona. De moment, hi ha diversos llocs emblemàtics confirmats, com el Recinte Modernista de Sant Pau, els jardins del Teatre Nacional de Catalunya o el Poble Espanyol.

Serà una programació que inclourà més de 200 espectacles per a tots els gustos i edats en un format íntim i segur, on no hi faltaran les arts de carrer, el circ o els monòlegs. Aquí t’explicarem tota la programació del Cruïlla XXS.

L’oferta respectarà les mesures de seguretat designades per a la fase 2: 400 persones assegudes, amb distància de seguretat, les mesures d’higiene necessàries, franges horàries d’accés i el compliment estricte de tota la normativa que estigui en vigor. En paraules del director del Cruïlla, Jordi Herreruela:

“Amb el Cruïlla XXS volem reactivar el sector cultural, des dels artistes fins a tots els professionals que treballen darrera de cada espectacle. Vull agrair l’excel·lent  predisposició i el suport d’artistes, espais, administracions, mitjans i patrocinadors per compartir que no hi ha normalitat sense música, i per haver transformat entre tots un no en un gran sí.”

Obra col·lectiva en col·laboració amb Òmnium i Joan Fontcuberta

A principis d’aquesta setmana, el festival va anunciar un projecte en col·laboració amb Òmnium i el fotògraf Joan Fontcuberta, que pretén recollir 100.000 fotografies que expressin tot el que hem viscut aquestes últimes setmanes per formar un gran mosaic. A partir dels milers de mirades confinades que es recullin, Fontcuberta aplicarà la seva perspectiva artística per acabar construint una gran obra d’homenatge a l’esforç col·lectiu que s’exposarà en el marc de la pròxima edició del Cruïlla 2021.