ActúaAyudaAlimenta

Aquests dies hem vist com la cultura ha estat un pilar indispensable de la vida confinada dels ciutadans: teatre virtual, música als balcons, concerts a les xarxes socials… però la realitat és que la majoria de les persones que treballen al cinema i al teatre es troben immerses en una crisi econòmica i en una situació molt delicada. Els últims dies s’han engegat diverses iniciatives per ajudar el sector teatral, per exemple, el Grup Focus, el Teatre Tantarantana o el Teatre Gaudí proposen iniciatives per incentivar la compra anticipada d’entrades i assegurar la temporada vinent. I és que la desescalada cultural acaba de començar però, segurament, el món de l’espectacle serà el darrer en recuperar l’activitat. Per això, la plataforma ActúaAyudaAlimenta organitza una campanya per ajudar els treballadors del cinema i el teatre.

ActúaAyudaAlimenta amb el Banc dels Aliments

La campanya consta de tres accions específiques: conèixer les necessitats reals de cada col·lectiu, subministrar menjar en col·laboració amb el Banc dels Aliments i atendre altres serveis bàsics. D’aquesta manera, la plataforma ActúaAyudaAlimenta (AAA) començarà a donar menjar als sol·licitants, que ho podran demanar de forma totalment anònima. Després, si detecta que hi ha necessitats d’altres serveis bàsics, també buscarà finançament per poder donar suport a les persones que ho requereixin.

La cultura pateix un ERTO

Molts treballadors de la cultura des de museus, teatres i productores cinematogràfiques han patit un ERTO, però en alguns casos encara no els han cobrat o, fins i tot, no tenen dret a cap prestació. Els treballadors de la cultura es troben en una situació molt complicada com a conseqüència de la crisi social provocada per la covid-19. Des de les administracions públiques es treballa en ajudes al sector de la cultura, però en alguns casos no arriben a molts treballadors que poden passar molts mesos sense feina. En aquesta situació, la campanya ActúaAyudaAlimenta ha decidit sumar esforços amb el Banc d’Aliments per poder ajudar el sector de les arts escèniques i cinematogràfiques.

 

El manifest d’ActúaAyudaAlimenta 

ActúaAyudaAlimenta ha elaborat un manifest que té l’adhesió d’entitats com el TNC (Teatre Nacional de Catalunya), la Fundació AISGE, l’Acadèmia del Cinema Català, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cintematogràfiques i la Fundació del Teatre Lliure. La campanya també treballa perquè l’ajuda pugui arribar al sector musical. De fet, la iniciativa va néixer a Barcelona i està impulsada per l’associació DJs contra la fam i compta amb el suport de persones vinculades al món cultural, com l’actriu Nora Navas.