Catalunya Film Festivals

Catalunya Film Festivals, l’entitat que aplega els festivals de cinema que es realitzen en territori català, ha emès un comunicat sobre la situació en què es troben aquests certamens arran de la crisi del coronavirus. El diagnòstic ha portat a l’associació a reclamar més ajudes a les institucions públiques.

Quin ha estat l’impacte de la crisi en els festivals?

  • Aquest 2020, només els festivals Animac i Americana Film Fest s’han pogut celebrar en el seu format original.
  • El NonStop Barcelona Animació i la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya s’han hagut de cancel·lar.
  • El Mecal, el D’A Film Festival, el DocsBarcelona i la Mostra Internacional de Films de Dones han hagut de canviar el format de presencial a en línia.
  • Catorze festivals han hagut de posposar-se, i d’aquests només quatre tenen nova data.
  • Els vint-i-set festivals restants segueixen a l’expectativa de l’evolució de la desescalada i de les mesures sanitàries que s’aplicaran en el futur. Caldrà tenir també en compte totes les ajudes que s’atorguin als festivals per evitar alteracions en el seu calendari, l’adaptació dels protocols sanitaris i la seva aplicació a un format en línia.
  • L’estimació de l’impacte de la crisi en els llocs de treball és d’un 25 % de pèrdues, amb un creixement exponencial si no s’activen mesures per part de les administracions.

Catalunya Film Festivals reclama mesures concretes, claredat en els protocols que s’apliquin, ajudes econòmiques i agilitat en la gestió de la crisi, per evitar que més festivals es vegin afectats.

Catalunya Film Festivals

Catalunya Film Festivals, el paraigua dels festivals catalans

L’entitat va néixer fa 15 anys i, en l’actualitat, aplega 48 festivals i mostres cinematogràfiques de tot el territori català. En total, programen un miler de títols i tenen una assistència de 580.000 espectadors, a més de convertir-se en punt de reunió i xarxa laboral per als professionals del cinema que es fa a Catalunya.

Catalunya Film Festivals