Parlem amb un membre de l’acadèmia del cinema nord-americà que, precisament, ha estat nominat dues vegades als Oscars. Mark Osborne, director de ‘Kung Fu Panda’ o el curt ‘More’, va passar per la nostra ciutat per assistir a l’Animac i nosaltres vam compartir una estona amb ell.

El nen que portem dins

El director i animador gràfic reconeix que les pel·lícules que va veure durant la infància van ser clau per decidir dedicar-se a l’animació: “Crec que les millors pel·lícules d’animació són les realment emocionals.” Osborne recorda, com a primeres experiències emocionants en l’animació, ‘El llibre de la selva’ o ‘Robin Hood’, de Disney.

“L’animació té una gran habilitat per colar-se dins teu i emocionar-te; la gent se sorprèn molt quan acaben plorant.”

Amb el temps, els seus referents han anat canviant, però cita ‘El meu veí Totoro’, ‘El gegant de ferro’ o ‘Akira’ entre les seves pel·lícules favorites de tots els temps.

‘El Petit Príncep’

“Mai hauria agafat ‘El Petit Príncep’ del prestatge i tingut el valor de pensar que en podia
fer la pel·lícula.”

Al principi els productors li van demanar adaptar el llibre a l’estil Pixar, però, en comptes d’això, Mark Osborne va proposar integrar la història d”El Petit Príncep’ dins d’una nova narrativa i fer la part del llibre en “stop-motion”. La idea va prosperar i el resultat va rebre el premi César a millor pel·lícula d’animació el 2016.

‘Kung Fu Panda’

Un dels títols de més èxit de la carrera de Mark Osborne és ‘Kung Fu Panda’, una pel·lícula de DreamWorks que es va convertir en l’animació més taquillera de l’any arreu del món.

“Jo vaig veure l’oportunitat d’explicar la història d’un personatge que és vulnerable però fa veure que és genial i, en el fons, és una persona real.”

Una col·laboració amb Coldplay

Després de l’èxit de ‘Kung Fu Panda’, Mark Osborne volia fer una pel·lícula d’animació musical. Primer amb la idea d’inspirar-se en ‘Yellow Submarine’, una de les grans influències que havia tingut en aquest gènere. Va contactar amb Coldplay i van començar a idear un film basat en un personatge que anomenarien Mylo Xyloto. L’únic problema és que Osborne volia que el grup fes un àlbum basat en el personatge i mantingués el secret durant el procés de creació de la pel·lícula. Finalment el grup britànic va llençar un disc amb aquest títol, però la idea original del film es va convertir en una sèrie de còmics.

‘Escape from Hat’

Actualment Osborne està en fase de producció d”Escape from Hat’, un projecte de Netflix basat en el llibre homònim d’Adam Kline, en què el director tornarà a barrejar estils d’animació.