L’Ajuntament ha reactivat els serveis a les places del barri de la Vila de Gràcia per acompanyar les diferents fases de la desescalada del confinament decretat per evitar el contagi del coronavirus. S’ha reactivitat el servei de gestió de conflictes i s’ha organitzat un dispositiu conjunt entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per garantir la convivència i el bon ús de l’espai. A partir de la setmana vinent, es reprendrà el servei especial de neteja amb aigualeig i, a principis de juny, començarà el reforç de neteja general i el buidat de papereres.

Segons ha informat aquest dijous l’Ajuntament, el dispositiu conjunt entre la Urbana i els Mossos funciona des del 15 de maig. Els agents patrullen a les places, de forma fixa o itinerant, per mirar que es faci un bon ús de l’espai i garantir la convivència entre tots els usuaris. El servei funciona de dilluns a dijous de 19 a 22 h i de divendres a diumenge de 19 a 0 h. S’està fent a les places del Sol, de la Virreina, del Nord, de la Vila de Gràcia, de Rovira i Trias, de les Dones del 36, de la Revolució, de la Sedeta, del Diamant, d’en Joanic, de John Lennon i de Gal·la Placídia.

Sonòmetres i promotors del silenci

També s’ha activitat el servei de gestió de conflictes, format per un equip de mediadors que treballen en contacte amb el veïnat i els comerciants de cada plaça. D’altra banda, el control del soroll —el seguiment que es fa dels decibels per evitar excessos— està actiu de forma permanent. I, a principis de juny, el consistori informa que s’incorporaran els promotors ambientals de la campanya del silenci. Són vuit persones que fan tasques de sensibilització perquè els usuaris de les places no facin soroll i respectin el descans dels veïns. Actuen des de les nou del vespre i fins a les dues de la matinada a les places del Sol, de la Vila de Gràcia, del Diamant, de la Virreina, de la Revolució, del Nord, del Poble Romaní i d’en Joanic.

Pel que fa a la neteja, a partir de la setmana vinent es reprendrà el servei especial amb equips d’aigua i, a principis de juny, començaran el reforç general i de buidatge de papereres. A més, al juliol, es reprendrà la campanya de sensibilització als tenidors de gossos perquè recullin els excrements dels animals.