mobilitat fase 3

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha valorat positivament la reunificació de la regió metropolitana de Barcelona i considera que no afegirà excessiva mobilitat en aquesta zona. El Govern espanyol ha anunciat aquest dijous que permetrà la mobilitat en aquesta zona a partir de l’1 de juny, després que el Departament de Salut ho demanés a petició d’alcaldes metropolitans i de també de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Pendents d’evitar nous brots

Tot i així, Trilla ha advertit que caldrà estar molt amatents a l’aparició de nous casos, perquè el més important serà “intentar detectar que no hi hagi nous brots”. Ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha explicat que veu sensat que no s’hagi demanat que Lleida passi a la fase 2, per tal de mirar “cap a on poden anar aquests brots”. Ara mateix hi ha tres regions sanitàries que han passat a la fase 2: l’Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

D’altra banda, Trilla ha reconegut que els infants es contagien poc però ha alertat que “el problema és la relació amb els adults” i les aglomeracions de mares i pares que es poden donar a les entrades a les escoles.