Aeroport del Prat el 18 de març de 2020

Un dels sectors més perjudicats pel confinament i la limitació de moviments derivats de la pandèmia del coronavirus és el turístic. I un dels principals dubtes que planen és quan pot començar-se a recuperar de la sotragada econòmica d’aquests darrers mesos.

Segons Turisme de Barcelona, el sector podria estar recuperat l’any 2022. El tret de sortida d’aquest camí de retorn a la situació original el podria donar la celebració de la pròxima edició del Mobile World Congress, que està previst que tingui lloc entre l’1 i el 4 de març de l’any que ve. Així doncs, el congrés de telefonia mòbil, que enguany es va haver de suspendre pel coronavirus, seria l’inici d’aquesta recuperació, segons el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres.

El sector turístic s’anirà recuperant “progressivament” i tornarà a xifres del 2019 l’any 2022, assegura Torres. El responsable del consorci pronostica que “ens recuperarem més de pressa del que ens pensem”. Així ho ha afirmat aquest dijous en una trobada en línia organitzada per Intermèdia.

D’altra banda, Torres també ha reclamat ampliar els recursos destinats a la promoció de la ciutat i ha demanat la implicació del sector privat indirectament relacionat amb el turisme, com les empreses de distribució de begudes o els centres comercials.