Un nou retard en les obres plana sobre el Mercat de l’Abaceria. S’havia previst començar a retirar l’amiant de la teulada el mes de novembre però un error en la documentació que ha presentat l’empresa que se n’ha d’encarregar fa que s’endarrereixi unes setmanes l’inici dels treballs. Això les faria coincidir de ple amb la campanya nadalenca.

Segons ha explicat a betevé el gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Màxim López, la intenció del consistori és, ara per ara, iniciar-les al més aviat possible, a finals de novembre o principis de desembre. Ara bé, es consultarà a veïns i comerciants de l’entorn si prefereixen posposar-les fins passat festes per evitar que afectin la campanya nadalenca.

Ara per ara, però, entre els comerciants hi ha disparitat d’opinions. L’Associació de Comerciants de Travessera de Gràcia Centre opina que no hi ha d’haver més endarreriments i que les obres han de començar ja. D’altres opinen que ja no ve d’aquí i que és millor no posar en perill les vendes en una època en què es fa més calaix.

carrer de Puigmartí

El tancament del mercat ja afecta els comerços de l’entorn

Mentrestant, les conseqüències del tancament del mercat són palpables als entorns de l’Abaceria. Els establiments d’alimentació de moment se n’han vist beneficiats perquè molts veïns prefereixen comprar al barri que desplaçar-se fins al mercat provisional al passeig de Sant Joan. En canvi, altres negocis pateixen les conseqüències del descens del nombre de gent al carrer. Una botiga de roba de nen a la cantonada del carrer de Puigmartí amb el de Torrijos, per exemple, ha acabat tancant.

Un nou pla de retirada de l’amiant

Totes les mirades, a més, estan posades en l’amiant de l’enorme teulada de fibrociment. Enmig d’una gran pressió veïnal, l’Ajuntament ja va canviar el pla de retirada per un altre de més segur. Es farà, per trams, una carpa al buit que envoltarà l’estructura per evitar que les fibres d’amiant s’alliberin a l’ambient. També es faran més mesuraments de l’aire per descartar cap perill. Els darrers, fets el mes de juliol, no van captar fibres d’aquest material cancerigen.