sentencia judici proces

El judici del procés, vist per a sentència aquest dimecres. Després de quatre mesos dels interrogatoris dels 12 acusats, dels 422 testimonis i de les proves pericials i documentals, aquest dimecres s’ha posat fi al judici més rellevant dels darrers temps al Suprem, amb un tribunal encapçalat pel magistrat Manuel Marchena.

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell esperen ara la sentència del judici del procés, que ha dut a la sala la jornada del referèndum de l’1 d’octubre així com els fets del 20 de setembre.

El judici del procés ha acabat aquest 12 de juny, justament quatre mesos després de començar —es va iniciar el 12 de febrer. Els acusats han tornat a prendre la paraula aquest darrer dia, amb l’ús de l’última paraula. Ara els acusats esperen la sentència. De moment, Joaquim Forn assistirà aquest dissabte al ple de constitució de l’Ajuntament després de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, en què ha sortit elegit com a regidor de JxC.

Sentència del judici del procés: quan sortirà?

Després de quedar vist per a sentència, el tribunal ha de deliberar abans de donar a conèixer la seva resolució. El que primer es trobarà sobre la taula, però, és la petició de llibertat dels acusats mentre esperen la sentència. A aquesta petició se n’hi sumarà també una altra: la del trasllat dels presos a Catalunya, per ser més a prop de casa.

Hi ha moltes incògnites pel que fa al calendari de la sentència del judici de l’1 d’octubre. La principal és saber quan sortirà la sentència, en què es coneixerà si el tribunal decideix condemnar-los o no. Sobre aquesta data no hi ha res oficial encara. Mentre alguns mitjans apunten que la sentència no arribarà fins després de l’estiu, i de cara a la tardor, d’altres, citant fonts del Tribunal Suprem, redueixen l’espera dels acusats i les defenses fins a finals de juliol.

El judici del procés, en 15 moments | VÍDEOS

Altres incògnites que planen sobre la taula del tribunal és saber si la decisió serà unànime o si hi haurà vots particulars, així com si, finalment, agafarà força el processament per delicte de rebel·lió o no.