Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera és el barri on més ha augmentat la preocupació per la inseguretat. El percentatge d’enquestats amoïnats per aquest problema s’ha duplicat i ha passat del 30 al 60 %, segons l’Enquesta de serveis municipals 2019. La Barceloneta i el Poble-sec també han registrat un increment important d’uns 20 punts tot i que hi ha més percepció d’inseguretat a la Trinitat Vella, Baró de Viver i el Bon Pastor. La Vila de Gràcia és el barri menys preocupat per aquest ítem.

La Marina de Port i la del Prat Vermell són les úniques zones sense variació entre el 2018 i el 2019 tot i que la inseguretat continua sent el primer problema greu que destaquen els veïns dins el rànquing de preocupacions als barris. Ben a prop, però, es pot comprovar com el Poble-sec despunta amb un roig més enfosquit (passa de l’11,1 al 29,8 %). També sorprèn el salt en la preocupació dels enquestats al Clot i el Camp de l’Arpa del Clot, que passen del 4 al 17 %, i a Sant Antoni, del 5,8 al 20,7 %.

Menys preocupació per la inseguretat a la Sagrada Família

Tot i ser un barri molt turístic com els del centre de Barcelona i compartir certes característiques, la preocupació dels enquestats per la inseguretat a la Sagrada Família ha disminuït i ha passat de l’11,6 al 6,6 %. Es tracta de la reducció més àmplia d’aquest any. En aquest grup també cal encabir-hi Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona, que tot i tenir un 24 % d’enquestats amoïnats, la percepció d’inseguretat hi ha minvat gairebé tres punts.