Amb la sentència del procés a tocar, les entitats independentistes escalfen motors per a possibles accions de protesta. Poc se sap del que es farà, però el moviment Tsunami Democràtic ha fet una crida a través de Twitter en què demana “mobilització immediata” quan es faci pública la decisió del Tribunal Suprem.

Proposa a la ciutadania que “porti provisions” i concreta que seran dur “una ràdio, calçat còmode i menjar i aigua per passar el dia fora de casa“. En aquest sentit especifica, en cas de ser de fora de Barcelona, que caldrà estar “preparat per agafar el cotxe o el transport públic” perquè, suggereix, “t’hauràs de moure de pressa“. A través de Twitter, el moviment concreta que “no serà una acció concreta d’un dia”.

La intenció de la plataforma és fer protestes descentralitzades arreu del territori basades en la desobediència civil pacífica. S’ha previst que les protestes vagin de menys a més com un tsunami.  La crida a les xarxes també diu que la resposta que s’ha organitzat pretén generar una situació de crisi generalitzada a l’Estat espanyol, i que “es prolongarà en el temps”, per tant, tot apunta que es pot allargar durant dies.

És entre d’altres raons que l’entitat també ha obert un canal de Telegram, a partir del qual poder articular les accions que, aquest dimarts 8 d’octubre ja ha arribat als 100.000 inscrits. Amb tot, aquest moviment proposa ampliar la difusió més enllà de les xarxes socials, i proposa encartellar places i carrers amb lemes com “Quan surti la sentència, mobilització immediata!” o “Omplim els carrers”, disponibles al seu web.

El missatge va acompanyat d’un vídeo en què es poden veure imatges d’algunes mobilitzacions socials històriques, com la demanda perquè les dones poguessin votar o la lluita contra la discriminació racial als Estats Units. Al final, apareixen imatges de la jornada de votacions de l’1-O.

Primeres accions

El moviment va iniciar la setmana passada un seguit d’ocupacions a entitats financeres, com Caixabank perquè diuen que “financien el governs que apliquen la repressió” i també van ocupar una seu d’Iberdrola pel mateix motiu.

L’ANC ja ha anunciat algunes de les protestes que tenen previstes en cas que la sentència sigui condemnatòria. Faran marxes durant tres dies per col·lapsar la xarxa viària catalana.