La inseguretat és la preocupació més estesa als 73 barris de Barcelona, concretament, un total de 53 barris el situen en primera posició quan es pregunta pel problema més greu a la zona. Segons l’Enquesta de serveis municipals 2019, l’accés a l’habitatge només amoïna com a primera opció a la Vila de Gràcia. Les drogues persisteixen al Raval com a segona preocupació i apareixen com a problema veïnal a la Trinitat Vella, Baró de Viver i el Bon Pastor. El turisme es desinfla entre les preocupacions dels barcelonins, com és el cas dels veïns de Sant Antoni, malgrat que continua molt present en barris com la Sagrada Família i la Dreta de l’Eixample.

Segons les respostes dels barcelonins enquestats, la neteja irromp a la llista i ocupa directament el lloc de problema més greu a la Font de la Guatlla, Hostafrancs i la Bordeta així com a Vallcarca i els Penitents, el Coll i la Salut. El barri més preocupat pel soroll és l’Antiga Esquerra de l’Eixample, probablement a causa del trànsit i l’oci nocturn. El segueix la Vila de Gràcia, que el destaca com a segon problema més greu de la zona, i Sants-Badal, el Poble-sec, el Raval i el Gòtic, que el situen com a tercera preocupació.

Les Corts i Pedralbes no saben quin problema destacar

Els enquestats de Pedralbes han respost que no saben quin és el primer ítem que els preocupa al barri, mentre que com a segon problema destaquen els transports. En tercera posició responen que no hi ha res que els amoïni. A les Corts succeeix una situació similar ja que, repetint els mateixos resultats que en l’enquesta del 2018, en primera posició no saben què destacar i, en segona, afirmen que no hi ha res que els preocupi.