Les obres per enderrocar el Mercat de l’Abaceria s’endarreriran, almenys, fins a la tardor. L’Ajuntament, l’Institut de Mercats i la plataforma d’Afectats Abaceria ho han acordat després de comprovar que l’empresa encarregada de les obres no podia garantir que es retirés la coberta amb seguretat. Els tècnics municipals van informar els veïns que no es faria cap mena de manipulació del fibrociment fins a tenir el nou pla de retirada, degudament aprovat per la Generalitat. Finalment, la fórmula escollida recobrirà totalment el mercat amb una bombolla, tal com van demanar els veïns.

Confinament del mercat a la tardor

El nou pla de retirada de l’amiant implica la recessió del contracte amb l’empresa que ha fet les obres fins ara. Per tant, l’encarregada de confinar totalment l’estructura del mercat serà una nova empresa amb un nou contracte. Un tancament que es farà a la tardor, un cop s’hagi executat la licitació i el nou contracte per l’enderroc. De moment, les obres interiors seguiran aturades, un cop acabada la primera fase de treballs. De fet, aquestes eren les úniques actuacions que podien fer-se abans de començar a treballar amb la coberta, l’única zona de l’antic mercat contaminada per l’amiant.

Des de la plataforma d’Afectats Abaceria s’han mostrat satisfets. Un dels portaveus, Àlex García, ha celebrat el canvi d’enfocament en els treballs de desamiantatge. Tot i això assegura que es mantenen a l’aguait. “Volem que s’apliquin efectivament les mesures que s’han acordat de cara al futur i també conèixer les possibles conseqüències de les feines fetes fins ara”, ha puntualitzat.

No s’han trobat fibres d’amiant a l’ambient

L’Institut de Mercats ha explicat que s’ha mesurat l’amiant en l’ambient i que els resultats han estat negatius. Asseguren que aquests controls es faran periòdicament per donar seguretat als veïns. Malgrat tot, la plataforma veïnal segueix tement que ja hi hagi amiant en l’aire perquè els elements estudiants els ha recollit l’empresa que, fins ara, era la concessionària de les obres. L’Institut de Mercats ha assegurat que tot i aquest nou pla de treball, no hi haurà cap més retard en la construcció del nou Mercat de l’Abaceria.