selectivitat 2020 catalunya

La selectivitat 2020 ha tingut lloc del 7 al 10 de juliol. En un inici, les proves d’accés a la universitat s’havien de fer entre el 9 i l’11 de juny i entre el 2 i el 4 de setembre però l’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat al Ministeri d’Educació i el d’Universitats a ajornar els exàmens PAU i, posteriorment, reprogramar-los. Finalment, la segona convocatòria es realitzarà els dies 21, 22 i 25 de setembre.

Els exàmens s’han distribuït en franges horàries per evitar al màxim les aglomeracions i permanències innecessàries a aules, passadissos i accessos de les seus. Les matèries més nombroses han quedat segregades i repartides en tres dies.

La prova d’accés per a més grans de 25 i 45 anys s’ha fet el 18 de juliol. Pel que fa a les proves d’aptitud personal (PAP) per als graus d’Educació Infantil i Educació Primària que s’havien de fer el 25 d’abril s’han reprogramat per al 15 de juliol.

Quins dies es fa la selectivitat al setembre?

Les proves de la selectivitat 2020 de la segona convocatòria es faran els dies 21, 22 i 25 de setembre. La primera convocatòria aquest any ha estat al juliol, del dimarts 7 i han acabat divendres 10 de juliol. S’acostumen a fer durant tres dies però l’emergència sanitària ha obligat a la Generalitat a modificar el calendari i ampliar-lo una jornada més. La intenció és garantir les mesures de seguretat per evitar contagis pel coronavirus. Pel que fa a la segona convocatòria, es realitzarà al setembre els dies 21, 22 i 25.

La mascareta és obligatòria?

Sí. Cal dur mascareta per accedir a tots els centres on es facin les PAU. A més, tant a l’hora d’entrar a l’edifici com en accedir a l’aula, cal fregar-se les mans amb solució hidroalcohòlica, i també cada cop que s’intercanviïn un paper o un objecte amb algú. El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, va confirmar que els estudiants es poden treure la mascareta durant els exàmens fa uns dies, però la Generalitat ha aprovat que la mascareta sigui obligatòria a partir de dijous. Tot i així un cop començats els exàmens es poden treure la mascareta.

com calcular nota de tall

Quina distància hi haurà entre els estudiants?

Les aules on es faran les proves estaran més buides per garantir la distància de seguretat entre els alumnes, que serà de dos metres radials. Això vol dir que només s’ocuparà entre una sisena i una cinquena part de la capacitat total de l’aula. L’alumne, a més, se situarà cada dia al mateix lloc per fer les proves, i podrà deixar els objectes personals en un espai interpersonal de seguretat situat darrere seu.

Cal portar menjar i aigua de casa?

S’aconsella tant als alumnes, com als professors i al personal de les proves que portin aigua i menjar de casa perquè les màquines expenedores i de begudes d’on es facin les proves estaran desactivades i les fonts d’aigua precintades. Tampoc no es garanteix que es puguin adquirir provisions a prop d’on es facin els exàmens.

Nous criteris per als exàmens de les PAU 2020

La comissió organitzadora de les proves de la selectivitat 2020 ha decidit nous criteris per flexibilitzar diferents opcions en els enunciats dels exàmens i també ha introduit puntuacions adaptades en alguns casos. L’adaptació no comporta reduir temari, ja que això podria perjudicar els estudiants davant l’autonomia dels centres per programar els continguts. Pel que fa als enunciats, hi haurà més opcions i s’ha adaptat el nombre de qüestions, exercicis i problemes a resoldre de manera que els alumnes puguin triar entre el total de preguntes.

examens selectivitat

Les proves es faran a les universitats i als centres de secundària

Els exàmens es faran a les universitats i també, com a novetat, als centres de secundària públics i privats. La Generalitat ha decidit ampliar els espais per afavorir el compliment de les distàncies de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

La preinscripció universitària, del 23 de juny al 29 de juliol

La preinscripció universitària per al primer curs de grau als centres públics de Catalunya serà del 23 de juny al 29 de juliol. La preinscripció es farà a través del portal d’accés a la universitat, com és habitual, i un cop feta, els estudiants podran fer canvis de preferències fins al 29 de juliol.

Quan surten les notes de la selectivitat 2020?

Les notes de la selectivitat se sabran el 27 de juliol, quan els estudiants podran consultar els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a través d’internet. A partir d’aquí hauran de calcular la nota de tall per orientar-se i conèixer si podran accedir al grau desitjat a la universitat que tenien pensada, però caldrà esperar a conèixer les notes de tall per al curs 2020-2021 per saber si accedeixen.

Quan surten les notes de tall 2020-2021?

Després de conèixer els resultats de les PAU, les notes de tall per al curs 2020-2021 es publicaran el 6 d’agost i a partir d’aquí comença tot el procés de preinscripció universitària de cara a començar al setembre. Aquí tot el calendari:

  • Preinscripció a la universitat pel primer curs de grau: del 23 al 29 de juliol
  • Canvis de preferències: fins al 29 de juliol
  • Resultats de les PAU: 27 de juliol
  • Primera assignació de places: 6 d’agost
  • Matrícula de la primera preferència: del 7 al 10 de setembre
  • Publicació segona assignació de places: 18 de setembre
  • Matrícula de la segona assignació de places: del 21 al 23 de setembre

Afectació en la Formació Professional

La crisi sanitària també afecta els alumnes de la Formació Professional. Per això, el govern espanyol ha decidit flexibilitzar les pràctiques als centres de treball, ampliant el calendari més enllà de l’escolar, per tal que els estudiants puguin passar de curs. Pel que fa a les proves d’accés als graus mitjans o superiors les proves també es podran ajornar fins la primera quinzena de juliol.