selectivitat 2020 catalunya
Els alumnes que aquest curs han de fer la selectivitat el 2020 ja tenen nova dates per examinar-se. Les proves de la convocatòria ordinària es faran es faran del 7 al 9 de juliol. Anteriorment, les proves d’accés universitari s’havien de fer entre el 9 i l’11 de juny i entre el 2 i el 4 de setembre però l’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat al Ministeri d’Educació i el d’Universitats a ajornar els exàmens i, posteriorment, reprogramar-los.
La prova d’accés per a més grans de 25 i 45 anys es farà el 20 i el 27 de juny. Pel que fa a les proves d’aptitud personal (PAP) per als graus d’Educació Infantil i Educació Primària que s’havien de fer el 25 d’abril es programen per al 19 de juny. L’executiu i les universitats també han acordat flexibilitzar l’opcionalitat en els exàmens “perquè l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada” i fer-ho en el temps de durada establert.

No hi haurà una reducció de temaris, ja que els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge; Els exàmens seran els mateixos que coneixen professors i alumnes, aquells que practiquen habitualment. Qualsevol adaptació o flexibilització en la tria entre opcions, allà on n’hi hagi habitualment, no pot allargar el temps de lectura dels enunciats ni la durada de l’examen; i aquesta adaptació o flexibilització no es pot fer de manera universal i homogènia en totes les 29 matèries que són objecte d’examen a Catalunya, tant per les característiques de la pròpia matèria com de la tipologia habitual de l’examen.

A partir de les noves dates de la selectivitat, en una pròxima reunió de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils s’acordarà el calendari de tràmits, així com les dates de les convocatòries extraordinàries de les PAU i de les PAP per accedir als graus d’Educació.

El secretari general, Lluís Baulenas, del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha enviat un “missatge de serenor” als estudiants i les seves famílies. “Es treballa perquè els alumnes de la convocatòria del 2020 tinguin garantits els principis que sempre han regit, i en aquests circumstàncies excepcionals també han de continuar regint, per a l’accés i l’admissió a la universitat”, ha dit.

Afectació en la Formació Professional

La crisi sanitària també afecta els alumnes de la Formació Professional. Per això, el govern espanyol ha decidit flexibilitzar les pràctiques als centres de treball, ampliant el calendari més enllà de l’escolar, per tal que els estudiants puguin passar de curs. Pel que fa a les proves d’accés als graus mitjans o superiors les proves també es podran ajornar fins la primera quinzena de juliol.