selectivitat 2020 catalunya

La selectivitat 2020 es farà del 7 al 10 de juliol. En un inici, les proves d’accés a la universitat s’havien de fer entre el 9 i l’11 de juny i entre el 2 i el 4 de setembre però l’estat d’alarma pel coronavirus ha obligat al Ministeri d’Educació i el d’Universitats a ajornar els exàmens PAU i, posteriorment, reprogramar-los. La Generalitat no descarta un altre ajornament si fos necessari fins al setembre, però mentrestant ja s’han publicat els horaris de les PAU. Els exàmens es distribueixen en franges horàries per evitar al màxim aglomeracions i permanències innecessàries a aules, passadissos i accessos de les seus. Les matèries més nombroses queden segregades i repartides en tres dies.

La prova d’accés per a més grans de 25 i 45 anys es farà el 18 de juliol. Pel que fa a les proves d’aptitud personal (PAP) per als graus d’Educació Infantil i Educació Primària que s’havien de fer el 25 d’abril es programen per al 15 de juliol.

Quatre dies enlloc de tres

Les proves de la selectivitat s’acostumen a fer durant tres dies però l’emergència sanitària ha obligat a la Generalitat ha modificar el calendari i ampliar-lo una jornada més. La intenció és garantir les mesures de seguretat per evitar contagis pel coronavirus. Tot i que les proves s’havien de fer del 7 al 9 de juliol, finalment es faran del 7 al 10 de juliol i els horaris es publicaran en els propers dies.

Nous criteris per als exàmens de les PAU 2020

La comissió organitzadora de les proves de la selectivitat 2020 ha decidit nous criteris per flexibilitzar diferents opcions en els enunciats dels exàmens i també ha introduit puntuacions adaptades en alguns casos. L’adaptació no comporta reduir temari, ja que això podria perjudicar els estudiants davant l’autonomia dels centres per programar els continguts. Pel que fa als enunciats, hi haurà més opcions i s’ha adaptat el nombre de qüestions, exercicis i problemes a resoldre de manera que els alumnes puguin triar entre el total de preguntes.

Les proves es faran a les universitats i als centres de secundària

Els exàmens es faran a les universitats i també, com a novetat, als centres de secundària públics i privats. La Generalitat ha decidit ampliar els espais per afavorir el compliment de les distàncies de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

Matrícula a les PAU, a partir del 15 de maig

La matriculació per fer la selectivitat 2020 a Catalunya també ha canviat de terminis i començarà a partir del 15 de maig i s’allargarà fins al 15 de juny. Els alumnes tindran un mes per formalitzar la inscripció a les proves d’accés a la universitat, quan habitualment eren 15 dies.

La preinscripció universitària, del 23 de juny al 29 de juliol

La preinscripció universitària per al primer curs de grau als centres públics de Catalunya serà del 23 de juny al 29 de juliol. La preinscripció es farà a través del portal d’accés a la universitat, com és habitual, i un cop feta, els estudiants podran fer canvis de preferències fins al 29 de juliol.

Resultats de les PAU i notes de tall 2020-2021

El 27 de juliol, se sabran els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), de la convocatòria ordinària i les notes de tall per al curs 2020-2021 se sabran el 6 d’agost. Aquí tot el calendari:

  • Preinscripció a la universitat pel primer curs de grau: del 23 al 29 de juliol
  • Canvis de preferències: fins al 29 de juliol
  • Resultats de les PAU: 27 de juliol
  • Primera assignació de places: 6 d’agost
  • Matrícula de la primera preferència: del 7 al 10 de setembre
  • Publicació segona assignació de places: 18 de setembre
  • Matrícula de la segona assignació de places: del 21 al 23 de setembre

 

Afectació en la Formació Professional

La crisi sanitària també afecta els alumnes de la Formació Professional. Per això, el govern espanyol ha decidit flexibilitzar les pràctiques als centres de treball, ampliant el calendari més enllà de l’escolar, per tal que els estudiants puguin passar de curs. Pel que fa a les proves d’accés als graus mitjans o superiors les proves també es podran ajornar fins la primera quinzena de juliol.