Les Torres Venecianes de la plaça Espanya s’han il·luminat de vermell durant la mobilització convocada per #alertavermella i #femesdeveniments, que ha aplegat 560 persones prèviament inscrites a l’acte. La convocatòria ha tingut lloc simultàniament a 28 ciutats espanyoles, i el seu objectiu és demanar a les administracions mesures urgents per tal de garantir la supervivència del sector dels espectacles i esdeveniments, molt castigat per la crisi de la covid-19.

Els convocats no eren cares conegudes, sinó professionals dels serveis lligats als espectacles i esdeveniments, com tècnics de so, de llums o personal de producció. Els treballadors i treballadores, en definitiva, més ‘anònims’ del sector. Durant l’acte, els més de 500 inscrits s’han situat en diverses fileres al llarg de l’Avinguda Reina Maria Crsitina, mirant cap a un escenari situat entre les torres. Molts estaven recolzats en caixes per transportar focus, taules de so i demés equips tècnics. Hi ha hagut una petita actuació musical abans de la lectura d’un manifest.

Les plataformes demanen que es reconegui el sector de l’espectacle i els esdeveniments com un dels més afectats per la crisi sanitària i que es reactivin de forma immediata les agendes culturals de les administracions públiques -sota l’estricte compliment dels protocols de seguretat-. S’han llegit un total de 14 punts de mesures, algunes de caràcter general, altres orientades als treballadors autònoms, als treballadors per compte d’altri, o a les empreses. Contemplen ajudes, prestacions i reducció de tipus impositius.

La mobilització s’inscriu en una campanya de caràcter internacional, #redalert #wemakeevents, a la qual s’han adherit, de moment, set països més, entre els quals els EUA, el Regne Unit o Alemanya. De fet, el dia 30  de setembre hi ha prevista la mobilització Global Day, que agermanarà professionals de tot el món.