notes selectivitat 2021

Després de fer els exàmens de la selectivitat, l’organització de les PAU ja ha publicat les notes de la selectivitat. Només cal introduir el DNI, NIE o passaport i la contrasenya al portal d’accés a la universitat.

Ara els estudiants ja poden calcular quina nota de tall tindran però hauran d’esperar que es publiquin les notes de tall 2020 que determinaran l’accés a la universitat per als estudiants. Els alumnes han conegut a la mitjanit d’aquest divendres els resultats d’aquestes PAU atípiques, unes notes de selectivitat que només serviran per orientar-se, ja que seran les notes de tall les que determinaran a quin grau universitari acaba accedint cadascun dels estudiants.

Notes de la selectivitat i dates clau de revisió

Les notes de la selectivitat 2020 es podran consultar a partir del 27 de juliol. A partir d’aquí, els estudiants podran demanar la revisió d’algun dels exàmens (del 27 al 29 de juliol, ambdós inclosos). Els resultats d’aquesta revisió es coneixeran el 9 de setembre (habitualment també es permet la sol·licitud per veure els exàmens, però aquesta data encara es troba pendent de determinar).

Notes de tall 2020-2021

No caldrà esperar gaire entre conèixer els resultats dels exàmens de selectivitat i les notes de tall 2020, ja que es publicaran el 6 d’agost. En aquesta data, els estudiants coneixeran la seva primera assignació. Del 6 al 10 d’agost podran fer el tràmit d’assignació definitiva si estan d’acord amb la plaça atorgada en aquesta primera assignació. Aquest any, la pandèmia farà retardar la matrícula universitària dels estudiants fins al setembre. Altres anys, els primers estudiants formalitzaven la matrícula al juliol. Aquest 2020, la matrícula universitària per a aquesta primera assignació serà del 7 al 10 de setembre a les universitats públiques.

Com calcular la nota de tall?

Mentre els alumnes esperen a conèixer quina nota de tall hi haurà per al proper curs escolar 2020-21, depenent de l’oferta de places i la demanda dels estudiants, es pot calcular la nota de tall tenint en compte una mitjana aritmètica entre els estudis cursats i els resultats dels exàmens de la selectivitat.

Universitat

Preinscripció universitària i matrícula

Un cop conegudes les notes de tall 2020-2021 començarà el procés de matriculació a les universitats de Catalunya. Tots els estudiants es matricularan al setembre. Els primers ho faran a partir del 7 de setembre, mentre que el 9 de setembre es publicaran les reclamacions que entren a la primera preferència, que hauran de fer la matrícula l’endemà, dia 10. La publicació de la segona assignació de places es farà el 18 de setembre. Als alumnes d’aquesta llista els tocarà fer la matrícula del 21 al 23 de setembre. Pots consultar altres dates clau per al procés de matrícula universitària a continuació:

  • Publicació de reclamacions que entren en 1a preferència i tràmit d’assignació definitiva: 9 de setembre
  • Matrícula de reclamacions que entren en 1a preferència i tràmit d’assignació definitiva: 10 de setembre
  • Publicació de 2a assignació de places: 18 de setembre
  • Tràmit per continuar en el procés de reassignació de places: del 18 al 23 de setembre (ambdós inclosos)
  • Matrícula de 2a assignació: del 21 al 23 de setembre
  • Publicació de 1a reassignació: 29 de setembre
  • Matrícula de 1a reassignació: 30 de setembre i 1 d’octubre
  • Publicació de 2a reassignació: 6 d’octubre
  • Matrícula de 2a reassignació: 7 d’octubre

Selectivitat al setembre

Els estudiants que no s’han examinat a la selectivitat del juliol podran fer-la en la segona convocatòria que es realitzarà els dies 21, 22 i 25 de setembre.