75 alumnes i tres docents dels Salesians d’Horta estan en quarantena després que s’hagin detectat tres casos positius de covid-19. Segons ha informat el centre, tots tres formen part de la mateixa unitat familiar i per això només s’han aïllat els tres grups bombolla de què formaven part els alumnes. Es tracta d’una classe de 3r d’ESO i dues de primària.

Segons han explicat a betevé algunes famílies, l’escola els ha enviat autoritzacions que han d’emplenar per tal que es puguin fer PCR als infants. Tot i això, el centre ho desvincula dels casos detectats. Segons la direcció, aquesta autorització s’envia als pares d’alumnes de totes les escoles perquè, si es produís un brot de covid-19 al centre, s’hi pogués desplaçar una unitat mòbil de salut per fer els tests in situ.

22 grups confinats a Barcelona

Segons les dades del departament d’Educació, el nombre de grups confinats arriba ja als 22 i n’estan afectats 12 centres. La xifra ha anat creixent durant els primers dies de curs. Aquest dimarts hi havia vuit grups bombolla aïllats, de sis centres diferents, el doble que dilluns, quan n’eren quatre grups, de tres centres.

Al conjunt de Catalunya hi ha 68 grups estables en quarantena, repartits en 52 centres educatius. La xifra representa un percentatge molt baix del total d’escoles i instituts que hi ha a Catalunya. Segons el Departament d’Educació, un 99,1 % dels centres educatius tenen tots els grups en funcionament. Entre els que tenen casos confirmats, hi ha tipologies de centres molt diverses, des de llars d’infants privades o municipals fins a escoles, instituts o instituts escola. També n’hi ha de públics, de privats i de concertats.