Les platges de Barcelona han tornat a ser l’epicentre de la celebració de la nit de Sant Joan. L’any passat l’Ajuntament va decidir tancar-les per minimitzar el risc de contagi de la covid. Enguany, malgrat la prohibició d’accedir a la sorra amb begudes alcohòliques, aparells de música o tendes de campanya, els incompliments han estat abundants.

La Guàrdia Urbana ha destinat 150 agents a vetllar pel bon funcionament de la revetlla al litoral barceloní. Tot i la forta presència policial, no hi ha hagut controls a peu de platja i s’hi ha pogut accedir amb ampolles i altres objectes no autoritzats.

“No sabem quan ens tornaran a tancar. Volem gaudir-ho“, ha estat un dels comentaris més repetits durant la nit. Alguns, amb molta dificultat, intentaven mantenir les distàncies amb altres grups de persones, però eren la minoria. “Fa molt de temps que no sortim, però avui ens ha vingut de gust. Però això sí, anem dient a la gent que no se’ns acosti”, comentaven una parella d’amics que s’havien assegut a la vora de l’aigua, on hi havia menys concentració de persones.

Un 60 % menys de persones que el 2019

Segons el balanç que ha fet l’Ajuntament de la revetlla, les platges van reunir unes 25.000 persones, un 60 % menys que fa dos anys. L’any passat les platges van estar tancades al públic per evitar aglomeracions i contagis.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha aplaudit l’esperit “lúdic i cívic” de la població en una revetlla “normal” i pràcticament sense incidents destacats.

Les discoteques, a ple rendiment

La revetlla de Sant Joan també ha estat la primera nit d’obertura per a la majoria de locals d’oci nocturn. El Procicat va autoritzar que reobrissin a partir de dilluns 21, però molts van decidir esperar-se uns dies. Després de 15 mesos sense poder fer una copa i ballar, alguns curiosos hi han anat, però s’han trobat amb una sorpresa inesperada. “Volíem fer l’última copa i ens demanen més de 70 € per persona”, comenten un grup d’amics que volia entrar en una discoteca del litoral barceloní.

El dispositiu no evita les molèsties a la Barceloneta

Amb l’objectiu de vetllar pel descans dels veïns de la Barceloneta, la Guàrdia Urbana ha posat en marxa un ampli dispositiu policial. Abans de les 22 h, s’ha blindat el barri per evitar que les persones que anaven i tornaven de la platja creuessin pels carrers de l’interior. Vehicles policials i també informadors avisaven la multitud de persones que anaven pel passeig de Joan de Borbó que continuessin fins a la plaça del Mar o bé hi accedissin per l’hospital del Mar.

persona controlant acces barceloneta revetlla

Però a mesura que avançava la nit, ha estat més complicat de controlar i els veïns han alertat a través de les xarxes socials que no s’estava respectant el seu descans.