El Departament de Salut reconeix que està preocupat per l’increment de contagis a la ciutat de Barcelona durant els darrers dies. Aquest augment dels casos és més alt que al conjunt de Catalunya, i afecta especialment la franja de gent més jove, dels 10 als 29 anys, que encara no està vacunada. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha admès que no els agraden aquestes dades: “Ens preocupa Barcelona”.

A Barcelona, durant l’última setmana els positius per covid confirmats han augmentat un 24 %. Aquest increment es produeix després de nou setmanes de baixada.

La variant delta, al darrere de l’augment de casos

Cabezas ha atribuït la situació a Barcelona a tres factors: el primer, a la variant delta, que segons les dades de què disposen laboratoris com el de l’hospital Vall d’Hebron, ja suposa el 32 % dels casos. I aquesta variant s’associa amb més transmissibilitat del virus, en concret, un 67 % superior. També assenyala que l’expansió d’aquesta variant arriba en un període en què hi ha més possibilitat de relacionar-se (finals de primavera i principis d’estiu). Això, en referència, sobretot, a la gent jove. I, en tercer lloc, s’associa també, en part, a la fi dels cursos escolars.