Després de l’aturada obligada de l’any passat, imposada per la covid-19, enguany torna el tradicional dinar de Nadal de Sant Egidi a la Basílica de Sant Just i Pastor. Per tant, aquest 25 de desembre aquesta iniciativa torna a seure a taula a les persones amb menys recursos, sensellar, ancians i refugiats, en un format reduït. En aquesta ocasió aquests comensals són 60 persones amb passaport de la covid, lluny dels 1.300 àpats que se servien en l’època prepandèmia, però l’esperit és el mateix, no deixar ningú sol per aquestes dates.

Des de la comunitat de Sant Egidi expliquen que aquest dinar ha estat possible gràcies a la vacunació i que es fa seguint totes les mesures de protecció contra la covid-19: distància, higiene de mans i mascareta, entre d’altres.

Menú tradicional

Aquest àpat solidari és possible gràcies a la tasca dels voluntaris, que serveixen un menú ben tradicional amb canalons, pastís de carn, llenties i dolços de Nadal. A banda, d’aquest menjar clàssic per celebrar el 25 de desembre, la taula és sostenible perquè els plats, gots i coberts són compostables.

A banda, els 60 comensals rebran un regal personalitzat, seguint també la tradició d’aquestes festes.

L’any passat, el banquet multitudinari es va suspendre i els voluntaris no van poder posar el plat a una gran taula per a les persones sense recursos. Però és van adaptar, van fer una petita festa a l’aire lliure i amb aforament limitat i també van sortir al carrer per trobar les persones sense sostre i fer-los arribar el menjar de Nadal.