La Comunitat de Sant Egidi ha transformat el tradicional dinar multitudinari de Nadal en una l’entrega d’àpats a persones sense recursos en diferents horaris i localitzacions. Per garantir les mesures de prevenció sanitàries, aquest any, l’entitat solidària ha establert punts des d’on fer arribar el dinar amb restriccions d’aforament i d’horaris. Un dels llocs on s’ha fet el repartiment ha estat la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, però s’han habilitat fins a deu punts de distribució a tota la ciutat, on s’ha fet el repartiment durant tota la setmana. En total, l’entitat ha distribuït 1.100 paquets d’aliments a persones vulnerables, i d’aquest uns 500 s’han repartit a persones sense sostre.

Per organitzar aquest dinar atípic, que s’ha traslladat a l’aire lliure per evitar riscos de contagi, han participat centenars de voluntaris. El menú del dinar ha constat de plats típics d’aquestes festes, com l’escudella i els canelons. A més, als comensals també se’ls ha donat un regal personalitzat.

Sant Egidi

La Comunitat de Sant Egidi és una xarxa caritativa cristiana que intervé en més de 70 països d’arreu del món i que té una especial atenció a les persones més vulnerables. La tradició del dinar de Nadal es remunta a l’any 1982 i agrupa en una mateixa taula persones de diferents creences, cultures i nacionalitats.