La basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor acull un any més el dinar de Nadal de la Comunitat de Sant Egidi. Un àpat solidari per a persones sense recursos que enguany posarà un plat a la taula a 1.300 persones en tota la ciutat, les mateixes que l’any passat. Si bé aquest temple és l’espai més emblemàtic, hi ha fins a vuit punts als diferents barris de la ciutat on es prepara aquest dinar. Per primera vegada, se celebra també al barri de Sants. Es tracta de persones conegudes per la comunitat, amb qui tenen contacte durant tot l’any, i que conviden personalment.

La preparació del dinar ha costat setmanes de feina i ha tingut la participació de 1.000 voluntaris. La meitat donaran suport al llarg de la jornada del dia de Nadal. I, de fet, alguns d’ells s’estrenen aquest any després d’haver-se beneficiat del dinar altres edicions.

Un menú tradicional de Nadal

Com és habitual en aquest dinar, se servirà escudella, canelons, pollastre amb prunes i pinyons, i torrons per postres. La comunitat també prepara plats amb peix per a les persones musulmanes. I a més, els comensals rebran regals personalitzats.

El primer dinar de la comunitat de Sant Egidi va oferir-se a Roma l’any 1982. Avui dia se celebra a diferents racons del món, a més de 70 països. A Barcelona, la d’aquest any és la 51a edició.