El Departament de Salut ha intervingut aquest dimarts una residència de gent gran de l’Eixample per un brot de coronavirus. Es tracta del geriàtric Centre Residencial Hermanas del Sagrado Corazón de Jesús y Santos Ángeles, a la Dreta de l’Eixample.

Segons ha informat a través d’un comunicat, el nombre d’infectats per covid-19 són 45 persones, entre les que hi ha 41 residents -representa gairebé el 30 % dels usuaris- i quatre treballadors que han resultat positius.

Durant la tarda, personal del centre i de Salut han traslladat els residents en plantes separades, per aïllar els positius en la tercera, i protegir els que han resultat negatius a la primera, segons fonts properes a la residència, consultades per betevé.

El Departament de Salut ha informat que “s’havien detectat dificultats” a la residència a l’hora d’aplicar el pla de contingència i ha informat que, a partir d’ara, el centre el gestionarà el Grup Mutuam amb la intenció de “prevenir possibles brots nous“.

Els riscos dels brots a les residències

Una de les principals hipòtesis que explicaria el brot en aquesta residència és que “s’hagi trencat en algun moment la sectorització” del centre, ha explicat Maria José Carcelén, de la Coordinadora Residències 5+1. Apunta que “probablement” hi pot haver hagut treballadors que “s’hagin contagiat a l’exterior sense saber-ho” i, un cop al lloc de treball, “s’hagin mogut d’una planta a una altra, hagin entrat el virus i l’hagin escampat a la residència”.

Brots com aquest, explica Carcelén, “ens preocupa“. A banda de poder afectar el calendari de vacunació a les residències, aquesta situació pot provocar un dilema: “Que a l’hora de triar qui va a l’hospital, no ens trobem amb la situació que ja vam patir en la primera onada, que és que les portes dels hospitals es tanquin per a la gent gran de les residències”, ha pronosticat.

La quarta residència intervinguda

Des de l’inici de la pandèmia, el Centre Residencial Hermanas del Sagrado Corazón de Jesús y Santos Ángeles és la quarta residència de la ciutat intervinguda per la Generalitat.

Durant la primera onada, Salut ja va intervenir les residències de Mossèn Vidal i Aunós, a la Bordeta, la Bertran i Oriola, a la Barceloneta, i la Marvi Park, al Camp de l’Arpa del Clot.