Alumnes amb mascareta escola
Foto: Clarens Val

Les xifres del coronavirus a les aules marquen un canvi de tendència positiu. El nombre de grups confinats educatius va a la baixa, després d’haver assolit un pic el 23 de gener, amb 590 classes aïllades a escoles, instituts i escoles bressol de Barcelona. Aquesta setmana la corba s’ha doblegat i els grups en quarantena han anat baixant fins als 432.

Així doncs, sembla que s’ha superat el pic de la tercera onada escolar, que ha quedat per sota dels nivells assolits a la tardor, quan es va arribar al rècord de 745 grups confinats a la ciutat el 31 d’octubre. A partir d’aquesta data, van iniciar un descens clar. A la tornada del pont de la Puríssima, els casos van tornar a pujar fins a les vacances de Nadal, quan s’atura el registre dels grups.

Creixement exponencial després de Nadal

Al gener, amb el retorn a les aules, va iniciar-se un creixement vertical de casos, que reflectien l’evolució ascendent de la pandèmia. Cal tenir en compte que els grups tancats van créixer també pels cribratges massius als professors després del Nadal que han fet aflorar positius i tancar grups.

A la ciutat de Barcelona, aquest dimarts hi ha 228 centres amb grups tancats. Això vol dir que el 74,2 % de les escoles barcelonines funcionen amb tots els grups amb normalitat.