Convocats per la Plataforma Cap Raval, una trentena de veïns han sortit de nou al carrer per reivindicar que es faci realitat el trasllat del CAP del Raval Nord a l’antiga Capella de la Misericòrdia, una demanda que arrenca el 2006. Denuncien que l’edifici té moltes mancances: no hi ha sales d’espera, les lliteres o cadires de rodes no passen per les portes de les consultes i la porta d’accés no està adaptada als vehicles mobilitat reduïda.

A la marxa, a la qual s’han afegit els treballadors de l’ambulatori, s’ha reclamat que es desencalli l’estira-i-arronsa entre el Departament de Salut i el de Cultura per la futura ubicació d’aquest equipament sanitariSalut coincideix amb el consistori que la capella és el millor lloc per a l’equipament, mentre que Cultura defensa que aquest espai es destini a l’ampliació del MACBA, un projecte engegat fa cinc anys, però que encara no s’ha impulsat.

Manifest Cap Raval

Aquest dimarts, han anunciat que portaran més de 3.000 signatures al registre municipal i preveuen activar la recollida de signatures en línia.

Dos anys de lluita veïnal

Paral·lelament, l’entitat Acció Raval

ha celebrat dos anys com a moviment veïnal autoorganitzat per denunciar la inseguretat davant el creixent fenomen dels narcopisos. Des d’aleshores, han estat nombroses les iniciatives i mobilitzacions d’aquest col·lectiu, que ha estat molt crítica amb la poca presència dels cossos de seguretat al Raval.

La pressió veïnal constant ha donat els seus fruits. Després d’una macrobatuda que va aconseguir desmantellar desenes de punts de venda de droga, a principis de novembre, es va posar en marxa el dispositiu de reforç policial Ubiq, amb un increment de presència de patrulles tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra.

Els veïns asseguren que l’actuació policial ha obtingut resultats: els més de 70 narcopisos que tenien comptabilitzats s’han reduït dràsticament fins a una desena de punts de venda actius.