Matí de mobilitzacions a Ciutat Vella contra diversos desnonaments previstos al llarg d’aquest matí. La regidora del districte, Gala Pin, ha dit a través de Twitter, que aquest dijous n’hi ha 14 de programats.

Un dels desnonaments és al carrer de Ferlandina; un altre, al carrer del Comte de Santa Clara, i, el tercer, al carrer de Sesmoleres. Tots tres han quedat suspesos.

Tercer intent de desnonament a Ferlandina

El cas del carrer de Ferlandina, número 65, és el que ha generat més mobilització veïnal. Desenes de persones s’han concentrat a les portes per evitar l’entrada de la comitiva judicial. Els afectats són una família amb un menor a càrrec que fa un any que no paga el lloguer, de 400 euros. Ja són a la Taula d’Emergències de l’Ajuntament en espera d’un habitatge i aquest és el tercer intent de desnonament que afronten. betevé ha pogut saber que la família ha proposat pagar el deute que arrossega (d’uns 5.000 euros) i tornar a pagar el lloguer, amb ajudes socials. Sembla, però, que els propietaris s’hi han negat. De moment el desnonament ha quedat ajornat, ja que la comitiva judicial no ha pogut efectuar-lo. Han requerit la presència policial, però els Mossos d’Esquadra hi han arribat tard i han decidit deixar-lo per a més endavant. Tot indica que podria convertir-se en un desnonament obert, sense data ni hora previstes.

Segons Resistim el Gòtic, però, al marge d’aquests llançaments també n’hi havia previstos al carrer de Sant Climent i al carrer de Roca. Tots dos han quedat també aturats.

Un edifici propietat d’un fons voltor

En el cas del desnonament que estava previst al carrer de Sant Climent, número 15, la comitiva judicial ha decidit suspendre’l ja que es tracta d’una família amb quatre menors a càrrec. El pare dels menors ha explicat a betevé que fa un any i tres mesos que han deixat de pagar el lloguer, de 464 euros mensuals. Viuen a l’edifici des del 2015 i asseguren que des que el bloc va passar a mans d’un fons voltor, l’any 2016, es troba en molt males condicions. Denuncien humitats, despreniments i fins i tot vessament d’aigües residuals. Segons l’entitat Raval Rebel, a l’edifici hi viuen tres famílies, totes amb menors a càrrec. Les següents dates previstes per efectuar els desnonaments són el 29 de gener i el 14 de febrer.

10 desnonaments cada setmana al Raval

No és la primera vegada que Ciutat Vella viu una jornada de mobilitzacions contra desnonaments al districte. L’última va ser el 21 de novembre, quan els veïns van intentar evitar cinc llançaments. La situació, però, que no és anòmala al districte. De fet, segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, només al Raval hi ha 10 desnonaments cada setmana.