Ciutats com Nova York o Amsterdam ja en tenen, però, a Barcelona, mancava. En aliança amb les associacions que lluiten des de fa més de quatre dècades contra la discriminació de les persones LGBTI, l’Ajuntament ha impulsat un nou servei municipal: un centre especialitzat en el col·lectiu LGTBI. S’inaugura aquest dissabte al barri de Sant Antoni (carrer de Comte Borrell, 22) i obrirà de dilluns a divendres de 10 a 21 h.

Un equip de psicòlegs, treballadors socials, advocats i experts en salut i gestió comunitària oferiran atenció directa i assessorament individual i familiar en aquest nou centre especialitzat que estarà gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya.

Hi haurà un servei d’assessorament psicològic per qüestions relacionades amb l’orientació i la identitat sexual, per tal de fer prevenció de violències i problemes de salut mental; un equip d’orientació legal i jurídica especialitzat en LGTBIfòbia que atendrà consultes relacionades amb el dret familiar l’estrangeria; un servei d’assessorament laboral i un espai d’informació sociosanitària en temes de salut sexual i reproductiva que donarà servei, també, a les persones que tenen la sida. A més, el centre oferirà suport personal i donarà recursos especialitzats a les persones trans i intersexuals.

Coordinació a sis bandes

El centre LGTBI treballarà conjuntament amb l’Oficina de la No Discriminació, la Fiscalia de delictes d’odi, el Centre d’Urgències i Emergències Socials, l’Observatori contra l’Homofòbia i els serveis de denúncies de la Generalitat.

A més, l’espai serà seu de nombroses associacions com el Casal Lambda, l’Observatori Contra l’Homofòbia, Gais Positius, l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG) i l’Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals. A més, integrarà el Centre de Documentació Armand Fluvià, del Casal Lambda.

Més de 1.000 m2 per a la defensa dels drets LGTBI

El nou local, de més de 1.200 m2, disposa d’un auditori i una sala polivalent, a més d’espais per organitzar reunions, assessories personals, tallers o formació que poden utilitzar les entitats que ho sol·licitin. Tammbé el centre organitzarà tallers i activitats obertes a tota la ciutadania.