La pugna entre el MACBA i l’Ajuntament per la Casa de la Misericòrdia podria estar més a prop de resoldre’s. Aquest dimecres s’ha posat sobre la taula una opció que podria acontentar les dues parts. Un estudi tècnic encarregat pel Departament de Cultura proposa que la rehabilitació i ampliació del CAP del Raval Nord es faci per la plaça de Terenci Moix. D’aquesta manera el museu podria créixer per la Casa de la Misericòrdia, que és l’opció que sempre ha perseguit la direcció del MACBA. L’última paraula la tindrà el CatSalut, que ha de dir si l’emplaçament per al CAP és o no viable.

L’ampliació del CAP es faria pel costat mateix de l’edifici que l’acull actualment, el Dispensari Antituberculós de Barcelona de Josep Lluís Sert. L’estudi planteja que el centre mèdic creixi aprofitant el desnivell amb la plaça de Terenci Moix. El projecte és un nou edifici allargat de 400 metres quadrats que ha de permetre incrementar fins a 42 les consultes mèdiques.

Es tracta tan sols d’un estudi volumètric sense projecte executiu associat en espera que el CatSalut accepti i validi una proposta que capgira l’últim moviment que va fer fa uns dies. L’organisme va demanar a l’Ajuntament que modifiqués el pla d’usos de la capella per fer-hi el centre d’atenció primària. El consistori va recollir el guant i va assegurar que iniciava les passes per fer-ho possible.

La nova proposta ha nascut en el marc d’una comissió mixta, integrada pel govern català i l’Ajuntament i creada abans de l’estiu per trobar una solució després que el consistori va oferir l’antiga església com a seu del nou CAP del Raval Nord. Des del 2006 els treballadors denuncien manca d’espai i el mal estat de les instal·lacions.