Mossos antiavalots

Els Mossos d’Esquadra han decidit canviar els màxims responsables de la Comissaria General d’Informació, Manel Castellví; Carles Hernández, de l’Àrea de Brigada Mòbil, coneguts com a antiavalots; i Emili Quevedo, de la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat. Es tracta de peticions prèvies que havien fet aquests agents i que s’han anat ajornant per l’actualitat i també per l‘operació antiterrorista d’aquest dimarts, de la qual Castellví n’era el responsable.

Amb aquests canvis, l’intendent Eduard Sallent, número dos actual d’Informació, passa a ser-ne el cap, mentre que el nou sotscap serà l’intendent Carles Hernández. Hernández fins ara era el responsable de la Brigada Mòbil, una unitat que ara dirigirà Xavi Pastor. Aquest és un canvi significatiu ja que Pastor fins ara dirigia la comissaria de l’Eixample i havia estat durant molt de temps al capdavant del servei de mediació. Recordem que el conseller d’Interior, Miquel Buch, va demanar potenciar  la mediació en tots els conflictes relacionats amb l’ordre públic quan hi va haver les càrregues policials a Girona i Terrassa el 6 de desembre. El relleu podria significar un canvi de rumb a la unitat antiavalots, després que Torra va demanar canvis a Buch arran de la intervenció per l’aniversari de la Constitució.

Amb aquest canvi, la comissaria de l’Eixample ara estarà dirigida per l’intendent Josep Hermosa, que prové d’Informació i anteriorment havia estat cap de la comissaria de Sants-Montjuïc.

Pel que fa la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat, Emili Quevedo serà substituït per la comissària Alicia Moriana. Aquesta comissària és l’encarregada d’avaluar, estructurar i planificar les necessitats del cos en l’àmbit de recursos humans, materials i infraestructures.