Els veïns reclamaven la retirada de les restes d’amiant que hi havia al descampat del carrer del Maresme, entre Pallars i Pujades, des de l’any 2015. Ara que ho han aconseguit, reivindiquen que s’hi construeixi algun equipament. L’Ajuntament preveu fer al solar una zona verda, però els representants veïnal creuen que també hi cabria un casal de joves o de gent gran o la llar d’infants que falten al barri. També volen que es conservi la colònia de gats que hi ha al terreny. A més, recorden que encara hi ha un altre solar al mateix carrer amb restes d’uralita.

Els veïns volen equipaments

L’Associació de Veïns del Maresme

està d’acord amb el projecte municipal per al solar net d’amiant, però volen participar-hi. Asseguren que l’espai és gran i que podria incloure algun dels equipaments que falten al barri. Diuen que a la zona no hi ha casal de gent gran, ni tampoc cap espai per als joves o llar d’infants municipal. “Aquí hi cap tothom”, diu Ramon Tur, de l’associació veïnal.

Restes d’amiant difícils de treure

Ara que s’ha retirat l’amiant d’aquest solar del carrer del Maresme, els veïns esperen que es faci el mateix en un altre terreny situat uns metres més enllà. En aquest cas, la neteja encara no s’ha fet perquè les restes d’amiant estan barrejades amb el terra i l’operació és més complicada. Per això, proposen que se’n cobreixi el subsol amb una capa de ciment per aïllar el material contaminant i es destini l’espai per a ús públic.

L’amiant és un material amb efectes negatius per a la salut, però present en nombrosos espais de Barcelona. I l’Ajuntament ha anunciat que està treballant en un pla per retirar-lo.