xocolatada solidària cancer infantil

Nou associacions de famílies

que lluiten contra el càncer infantil impulsen per segon any la xocolatada solidària per recaptar fons per al laboratori de recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Les associacions fan una crida a escoles, empreses i entitats perquè organitzin en els seus centres durant el mes de febrer una xocolatada solidària i destinin els diners que recullin a la investigació del càncer infantil.

Les associacions que impulsen aquesta campanya solidària són: Anita, Aniol: Sempre amb un Somriure, La Lluita d’Arnau, Polseres Candela, Tots contra la Histiocitosi, MUA, OR i l’Associació contra el Rabdomiosarcoma. Enguany s’hi ha sumat també una associació del País Basc. Cada any es diagnostiquen uns 1.200 casos de càncer infantil a tot l’estat, més de 200 a Catalunya. La recerca és clau per lluitar contra aquesta malaltia.

Quan es pot fer la xocolatada solidària?

Amb el lema “Taca’t pel càncer infantil”, la iniciativa es promou entorn del 15 de febrer, Dia Internacional contra el Càncer Infantil, però cada escola, empresa o entitat pot organitzar la xocolatada el dia que més li convingui. En la primera edició, l’any 2018, es van organitzar més de 300 xocolatades, la gran majoria a la demarcació de Barcelona.

La recaptació va fregar els 160.000 euros i va superar totes les expectatives inicials. Els diners recaptats en la primera edició s’han destinat a la compra d’equipament per al laboratori d’oncohematologia i finançar parcialment un projecte de recerca de teràpies de precisió.

Com es pot participar en la xocolatada solidària?

Els centres interessats a organitzar un berenar solidari es poden posar en contacte amb les associacions impulsores a través de la pàgina web de la xocolatada solidària o bé enviant un correu electrònic (info@xocolatadasolidaria.org).

La recaptació de cada xocolatada solidària s’ingressa directament al compte de l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu. La iniciativa solidària s’acompanya d’un concurs de fotografia que premia amb un lot de xocolata les tres millors instantànies sobre els berenars.