Després de mesos d’estira i arronsa finalment el govern d’Ada Colau ha aconseguit fer valer la seva opinió i el nou CAP Raval Nord s’ubicarà a la capella de la Misericòrdia. El Departament de Salut ha anunciat l’acord perquè també considera que és el millor lloc on fer-ho. En els darrers mesos ha estat una qüestió espinosa perquè l’espai estava reservat per fer-hi l’ampliació del MACBA.

L’Ajuntament va cedir la capella fa cinc anys al museu perquè cresqués, però veient la necessitat de renovar el CAP Doctor Lluís Sayé va proposar construir-lo a l’espai a tocar de la plaça dels Àngels. El Departament de Cultura sempre s’hi havia oposat, però ara Salut s’ha alineat amb l’Ajuntament, que ja ha dit que treballarà perquè la mesura tiri endavant en el ple municipal. Salut per la seva banda proposa que on ara hi ha el CAP es faci l’ampliació del MACBA, és a dir, fer un intercanvi de cromos.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat que el consistori acata la decisió del CATSalut i que es posarà a treballar perquè en la reunió de desembre o gener revoqui la cessió gratuïta de l’ús de la capella al MACBA.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha dit que després de 12 anys de recerca d’un espai per ubicar-hi el CAP finalment s’ha arribat a la conclusió que no hi ha cap altre alternativa al barri que no sigui l’antiga capella de la Misericòrdia.