Des de les set del matí i fins a quarts de dues de dilluns, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han tingut en marxa una macrooperació policial contra el narcotràfic a Ciutat Vella, el Poble-sec i Nou Barris. També s’han escorcollat dos punts de venda de droga a Esplugues de Llobregat i Badalona. Hi ha almenys 55 detinguts, segons els Mossos d’Esquadra.

narcopis al carrer de la cera

Inspeccions a 27 presumptes narcopisos

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal han fet una quarantena d’escorcolls, que podria ser l’operació més important feta fins ara. Hi ha alguns detinguts. En total, s’han fet inspeccions a 27 possibles narcopisos i a 13 domicilis diferents.

El jutjat d’instrucció núm. 27 de Barcelona dirigeix l’operació. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i organització criminal. Hi han intervingut 40 lletrats de l’administració de justícia per tal de poder fer els escorcolls de manera simultània.

narcopis carrer de la cera 2

Entre altres punts, s’han fet inspeccions en almenys set punts del barri del Raval: la rambla del Raval, el carrer d’en Santcliment, el de l’Aurora i el de la Cera. Els agents també han escorcollat domicilis al Gòtic: als carrers d’Avinyó, Nou de Sant Francesc i de Josep Anselm Clavé.

Fins a 800 agents desplegats en el macrodispositiu

En l’operatiu hi han participat un total de 850 agents, 700 dels Mossos, entre els quals GEI (Grups Especials d’Intervenció), ARRO, BRIMO i agents de Seguretat Ciutadana i 150 agents de la Guàrdia Urbana. Segons han explicat els dos cossos policials, aquesta operació és el treball de molts mesos d’investigació conjunta per “desmantellar una organització criminal dedicada a la venda, consum i distribució d’estupefaents”.

Segons ha explicat la sotscap de la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra, Marta Fernàndez, l’operatiu s’ha fet dins una investigació que van començar l’abril els Mossos amb l’objectiu de combatre el narcotràfic.

Més de 40 escorcolls

L’alcaldessa, Ada Colau, a través d’una piulada, ha explicat que creu que l’increment d’agents i aquest operatiu suposaran “un punt d’inflexió” pel barri. 

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha demanat als Mossos que això no sigui cosa d’un dia, sinó que la lluita contra els narcopisos es mantingui.

També el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha congratulat de l’operatiu i en un tuit ha felicitat els Mossos i la Guàrdia Urbana per “culminar amb èxit un treball de més de dos anys en la lluita contra la droga”.

Durant el 2017 i fins ara l’Àrea Bàsica Policial de Ciutat Vella i la Guàrdia Urbana ha fet nombroses operacions que han comportat el desmantellament de més de 100 pisos i 139 detencions, una xifra a la qual caldrà afegir el resultat de l’operació de dilluns.

furgons mossos joaquim xirau