Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 37 anys, acusat de 16 robatoris amb força a establiments, robatoris furts d’ús de vehicles i un robatori violent al barri de la Vall d’Hebron. La investigació es remunta al desembre de l’any passat, quan la Unitat d’Investigació de Nou Barris va detectar diverses temptatives de robatoris molt rudimentaris i poc sofisticats a establiments dels districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó, sempre en horari nocturn.

L’arrestat ja era conegut per la policia. De fet, des de l’octubre l’han detingut diverses vegades. A finals d’any, per exemple, el van arrestar per intentar apunyalar en el marc d’una baralla, cometre tres robatoris violents a establiments de Nou Barris amb una furgoneta sostreta o per ser identificat conduint motocicletes sostretes.

Dotacions de seguretat ciutadana el van reconèixer el 9 de gener passat mentre conduïa un vehicle sostret que s’havia donat a la fuga després de cometre dues temptatives de robatori amb força i un robatori comès per encastament. Finalment, el van poder detenir la matinada d’aquest dimarts quan acabava de robar a un altre establiment. 

En total, se li atribueixen 16 robatoris amb força, robatoris furts d’ús de vehicle, robatori violent, delicte contra la seguretat del trànsit, atemptat als agents de l’autoritat i ocupació. Aquest divendres ha declarat davant del jutge de guàrdia i ha ingressat a presó.