Els Mossos d’Esquadra, fruit de l’acord que es va arribar amb l’Ajuntament en l’última Junta de Seguretat Local, ha iniciat aquest dijous un nou dispositiu -anomenat Ubiq- destinat a reforçar, sobretot a les nits, la presència del cos policial a Ciutat Vella, districte on aquests dies s’ha fet una macrobatuda contra els narcopisos.

A més, darrerament, no només ha crescut la percepció d’inseguretat entre els veïns, sinó que han pujat els delictes. Per posar fil a l’agulla, s’han incrementat els patrullatges, més dinàmics a partir d’ara per poder tenir més controlats els moviments constants dels traficants de drogues que operen bàsicament al Raval i el Gòtic.

Com s’organitzen els agents?

Els agents a qui s’encomana moure’s més, en cotxe, moto i a peu, per les zones més conflictives d’aquests barris van uniformats i en parella, de manera que els veïns puguin tenir la tranquil·litat que s’està a sobre de les màfies. 18 persones presumptament vinculades a aquestes organitzacions delictives van ingressar aquest dimecres a la presó per ordre del jutge que investiga la causa oberta arran de les detencions -fins a 55 persones- realitzades dilluns. En cap cas, es parla d’un augment de la plantilla, però sí d’una redistribució de policies cap a Ciutat Vella.

A part d’intensificar la lluita contra el tràfic de substàncies estupefaents, els Mossos pretenen frenar la comissió de robatoris i furts, mitjançant la detecció dels sospitosos abans que actuïn. Aquesta feina preventiva suposarà més identificacions i més escorcolls al carrer.

Amb l’Ubiq en marxa, es mobilitzen un nombre important d’efectius: de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i del Grup Regional de Motos de Barcelona. També participa el Grup de Delinqüència Urbana i de Proximitat de la comissaria de Ciutat Vella, que mantindrà informats els veïns i comerciants de les actuacions que es vagin fent.

guardia urbana patrullant al raval

Més presència de la Guàrdia Urbana

Coincidint amb la major presència dels Mossos d’Esquadra al Raval, també ha augmentat el nombre de patrulles de la Guàrdia Urbana que ronden per aquesta zona de Ciutat Vella. Hi ha diverses parelles d’agents uniformats vigilant els carrers més conflictius del barri i diversos cotxes repartits pels entorns de la Rambla del Raval.