policia nacional amb pistola aeroport

Un jove ha perdut un ull per les ferides patides durant les protestes d’aquest dilluns a l’aeroport del Prat. El noi, de 22 anys, va ser traslladat a l’Hospital de Bellvitge, on li han tractat la ferida. Segons fonts de l’hospital, ha patit un esclat del globus ocular, compatible amb l’impacte d’una pilota de goma o de “foam”. De fet, expliquen que les lesions poden haver estat provocades per un objecte esfèric que també explicaria les múltiples ferides facials. Al jove ja se l’ha intervingut i no han pogut salvar-li l’ull. La Policia Nacional ha confirmat que va fer servir pilotes de goma per dissuadir la concentració, un tipus de material antidisturbis que, recordem, no poden fer servir els Mossos d’Esquadra. La policia catalana ha afirmat que va fer ús de projectils d’escuma. Segons fonts del Ministeri de l’Interior, arran d’aquesta conseqüència de les càrregues, faran una revisió més a fons de l’habitual de l’actuació dels antidisturbis de la Policia Nacional a l’aeroport.

Diversos testimonis van denunciar a través de les xarxes socials l’ús de pilotes de goma per part dels agents de la Policia Nacional a l’hora de dissuadir les protestes a l’aeroport. Recordem que, en total, en van resultar ferides 115 persones. També ho va fer Irídia Centre per la Defensa Drets Humans.

L’últim cas conegut d’un ferit per una pilota de goma és el de Roger Español, que va perdre un ull durant les protestes de l’1-O a l’Escola Ramon Llull.