resposta sentència procés

La sentència del procés ha engegat un munt de manifestacions a Barcelona i arreu de Catalunya. La resposta a la sentència del Tribunal Suprem no ha trigat. Des de dilluns s’han generat desenes de convocatòries d’entitats, sindicats i col·lectius, com l’ANC, Òmnium Cultural, els CDR, Tsunami Democràtic i estudiants, que criden a mobilitzar-se i a sortir al carrer. La gran cita, però, va ser aquest divendres, la vaga general del 18 d’octubre.

Centenars de persones surten cada dia des de la publicació de la sentència als carrers en senyal de protesta. Les crides i convocatòries van fent-se públiques amb comptagotes i amb poques hores d’antelació. A continuació recollim totes les mobilitzacions anunciades per a les properes hores i dies i actualitzem la informació tan bon punt s’anuncia una altra convocatòria.

  • Manifestació dels CDR en rebuig de la violència policial

Els CDR han convocat una manifestació per aquest dissabte a les 18 h, a plaça d’Urquinaona. El motiu és rebutjar “la violència policial” i demanar la llibertat dels manifestants detinguts. També exigeixen la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, i que marxin de Catalunya la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

  • Manifestació “Ja n’hi ha prou, justícia i convivència”

Davant les protestes i els aldarulls dels últims dies, Ciutadans ha convocat una concentració a Sant Jaume aquest diumenge a les 12 h. El líder de la formació, Albert Rivera, defensa que la manifestació pretén acollir “als qui volen defensar la llibertat i no volen veure com cremen les seves ciutats“.