ferit carregues policials aeroport

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 115 persones ferides, aquest dilluns, arran de les càrregues policials a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. 24 dels ferits van haver de ser traslladats a centres hospitalaris, un d’ells a l’Hospital de Bellvitge amb una ferida a l’ull. La resta van rebre l’alta a la mateixa terminal.

Tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Nacional van fer servir material antidisturbis per dispersar els manifestants. La policia catalana va llançar projectils d’escuma i el Cos Nacional de Policia ha confirmat a betevé que va disparar pilotes de goma. Tot i que aquests projectils estan prohibits a Catalunya des del 2014, la prohibició només afecta els Mossos d’Esquadra, que és qui té competències en matèria d’ordre públic.

47 mossos d’esquadra ferits i sis periodistes

D’entre els ferits, al llarg de tot el dia també van lesionar-se 47 mossos d’esquadra que van ser atesos pel SEM o bé van dirigir-se directament a la seva mútua. En total, el SEM va fer 131 assistències. La majoria a Barcelona, tot i que també hi va haver vuit ferits a altres punts: quatre a Maçanet de la Selva, tres a Lleida i un a Reus. Segons el sindicat de periodistes, també van resultar ferits sis periodistes.