L’entrenador de futbol Pep Guardiola ha posat cara i veu al comunicat que Tsunami Democràtic ha publicat aquest dilluns al vespre. En nom de la plataforma, l’entrenador de futbol ha demanat a la comunitat internacional que “intervingui en el conflicte” per tal de “seure i parlar” amb l’Estat. Per aconseguir-ho, Guardiola reclama a la resta d’estats que adoptin una posició clara “a favor d’una resolució basada en el diàleg i el respecte“.

“La lluita no-violenta no s’aturarà fins que s’acabi la repressió”

Tot i que inicialment s’havia anunciat que el comunicat es publicaria a través de TV3, la BBC i l’AFP, l’entitat finalment ha optat per YouTube. El vídeo, de poc més de dos minuts i en anglès, s’adreça a la societat civil d’arreu del món. Guardiola hi assenyala que la “lluita no-violenta” de l’independentisme “no s’aturarà fins que s’acabi la repressió i es respecti el dret a l’autodeterminació com s’ha fet al Quebec o a Escòcia”.

Guardiola titlla la sentència “d’atac directe als drets humans”

En relació amb la sentència que el Tribunal Suprem ha publicat aquest dilluns, Guardiola l’ha qualificat d’atac directe als drets humans i ha assegurat que Espanya viu una deriva autoritària. Per això, l’entrenador de futbol reclama al Govern espanyol una “solució política i democràtica”.