Després de tres anys el Barça torna a fer obres a La Masia. L’inici de les actuacions ha posat en peu de guerra les associacions de veïns del barri que ja van aconseguir aturar la reforma de l’edifici el 2016 amb una demanda veïnal. Llavors es queixaven que el projecte era poc respectuós amb el patrimoni històric de La Masia i l’Ajuntament els va acabar donant la raó. Ara, demanen més informació al consistori sobre les obres que s’hi estan fent.

Els veïns denuncien poca transparència

Un cop aturades les obres fa tres anys els veïns asseguren que el club es va comprometre a restituir les parts de La Masia malmeses i que, llavors, tant el Barça com l’Ajuntament van mostrar la seva voluntat d’informar els veïns de qualsevol projecte de restitució o reforma. És per això que Josep Maria Guillumet, membre de la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts, reconeix que els va sorprendre molt veure l’edifici en obres un altra vegada: “Esperàvem un projecte de restauració d’acord amb les coses que s’havien fet malament i ens trobem amb les obres començades sense avisar”.

Tot en ordre segons el consistori

Joan Hernández —també membre de la plataforma— assegura que han presentat una denúncia de disciplina urbanística per tenir més informació de les obres, tot i que, de moment, no n’han obtingut resposta. Això sí, el nou regidor de les Corts, Xavier Marcé, ha assegurat en una entrevista que La Masia està en aquests moments en un mandat de restitució de les actuacions que va realitzar en el passat i que no s’adequaven als protocols patrimonials que l’Ajuntament té.

La Masia del Barça data del 1702 i era una casa de pagès de les que llavors hi havia a les Corts. Actualment, és una de les dues que encara es conserven. Durant 40 anys va ser la residència dels jugadors juvenils del Barça.