Agents de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra han utilitzat material antidisturbis per dissoldre els manifestants a diversos punts de la ciutat. Primer, han carregat a la T1 de l’aeroport del Prat, que s’ha convertit en l’epicentre de la manifestació en rebuig a la sentència del procés. Ja al vespre, les càrregues s’han repetit a la via Laietana, on s’han concentrat milers de persones davant la Prefectura de la Policia Nacional.

El que, de moment, no s’ha aclarit és el tipus de projectils utilitzats. En un primer moment, alguns testimonis han apuntat que es tractava de salves, tot i que d’altres han assegurat que s’ha disparat “foam”. Ja a la tarda, altres veus han apuntat que la policia espanyola ha fet servir també pilotes de goma. A través de Twitter, ho ha denunciat l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans, que ha penjat una foto d’una pilota de goma, suposadament llançada per la Policia Nacional.

Arran dels enfrontaments a l’aeroport i de les càrregues policials, el SEM ha hagut d’atendre 75 persones ferides, una d’elles amb una lesió ocular, que caldrà veure si és conseqüència de l’ús de pilotes de goma.