El Cos Nacional de Policia va disparar pilotes de goma durant l’actuació d’aquest dilluns a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, segons ha confirmat a betevé. Al llarg de la tarda hi va haver diverses càrregues, tant per part de la Policia Nacional com dels Mossos d’Esquadra, per dispersar la multitud congregada a la Terminal 1. Milers de persones van respondre a la crida de Tsunami Democràtic i van desbordar la T1 durant hores.

L’ús de pilotes de goma està prohibit a Catalunya des de l’abril del 2014, quan va entrar en vigor una resolució aprovada amb els vots a favor d’ERC, CiU i Ciutadans. Aquesta prohibició, però, només afecta els Mossos d’Esquadra, que és qui té competències en l’ordre públic. Per tant, les forces de seguretat de l’estat en queden exemptes.

Un ferit a l’ull

Durant les càrregues d’aquest dilluns a l’aeroport, una persona ha quedat ferida a l’ull. El SEM la va traslladar a l’hospital de Bellvitge, on caldrà determinar si la ferida és compatible amb l’impacte d’una pilota de goma.